Min nya Idreblogg

onsdag, november 29, 2006

Bloggrepriser

Jag kör en serie repriser från min "gamla blogg". Det är ett antal inlägg som aldrig blivit kommenterade men som jag tycker ska få en ny chans.

Det första kommer här den är skriven av Benny Haag, han var f.ö. i Särna häromdagen och pratade om ämnet.

Läste en intressant krönika "Dom försöker lura oss" om alkohol på Prevents hemsida. Den fick mig att tänka i följande banor kring alkohol: Jag tycker att debatten om alkoholens vara eller inte vara i vanliga butiker kontra Systembolag har spårat ur.

Jag hör och ser ganska ofta synpunkten att Systembolaget bör läggas ned och att vi ska få handla vårt dricka i ICA-butiken eller på Konsum. Jag håller inte med där. Mest för att jag är övertygad om att sortimentet i butikerna här i Idre skulle bli minst sagt spartanskt i jämförelse med det man med lite framförhållning kan få tag på hos Systemet.

Priserna är åt helvete för höga tycker en del. Kan hålla med om det. Samtidigt som jag kan tycka att det är konstigt att en liter starköl ska vara billigare än en liter mjölk om man köper ölen i Tyskland. Det är kanske så att det inte är Sveriges alkoholskatt som är för hög utan "utlandets" som är för låg?

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home