Välkommen till


Jonas Gardsiö, Idre!

Burusjön, IdreLyckat fiske, Idre

 

 

Herr Daarén spekulerar

 

Herr Daarén i egen hög person!

 

Min före detta gästskribent verkar numera på sin egen sida:

http://idregut.blogg.se/

Herr Daarén spekulerar


Nu ska vi komma ihåg att detta är mina egna tankar som inte är befästa med några som helst fakta.

 

Det är mycket möjligt att saker som jag skriver inte alls är sanna eller för den delen belagda med någon eftertanke, det är bara mina alldeles egna impulsiva tankar om saker och ting. /Daarén

 

 

 

2009 03 05

 

Konfirmation eller inte?

 

Min äldsta dotter stod i valet eller kvalet om hon skulle konfirmera sig eller inte, på frågan om vad jag tyckte velade jag väl en lite stund. Men till syven och sist så fick hon väl höra vad jag tyckte hon skulle göra.

 

Gå till kyrkan sparka prästjäveln i röven och gå sedan därifrån!
Näääää, det sa jag inte, jag talade om för henne att ska du konfirmera dig så ska du göra det med hjärtat, du ska tro på det du gör, du ska inte läsa i kyrkan för att dina kompisar gör det. Du ska inte läsa för att du ska få presenter. Du ska göra det för att du tror på kristendomen som ett stöd i livet.

 

Varpå hon genast hävdar att jag är en hycklare. Du har ju konfirmerat dig pappa, och du svär ju och lever rövare så fort du hör talas om kyrkan. Ja, va fan svarar man då, det ligger ju lite i vad hon säger, men hon har naturligtvis fått det mesta om bakfoten. Gumman, jag tror inte på gud, jag tror inte på bibeln i det syfte den är menad att tro på och följa. Jag är troende i den meningen att det finns hopp för mänskligheten om vi alla hjälps åt med alla sorters orättvisor. Och hade jag inte konfirmerat mig, hade min farmor dött 4 år för tidigt i en hjärtsnörp.

 

Men hur ska jag som 14 åring veta om jag i framtiden kommer att tro på kristendomen? Ja, vet du inte det nu så får du ju tänka efter ordentligt om du ska konfirmera dig eller inte. ( I skrivande stund har hon bestämt sig för att skita i det)

 

Jag har inte gått ur kyrkan, inte på grund av att jag är religiös på något vis. Utan på grund av att jag tror på kyrkan som organisation, på deras jobb med hemlösa, svältande barn runt om i världen och barn över huvud taget. Utav den anledningen betalar jag gärna skatt till kyrkan. Ok, jag erkänner. Jag har faktiskt gått ur en gång, av en anledning som var överilad, jag har nämligen en förmåga att göra överilade saker ibland, men det ska jag säga er att det var fan så mycket enklare att gå ur kyrkan än att gå med igen. Efteråt har jag fått reda på att det berodde mer på aset bakom disken än kyrkan. Det var mig hon hade agg emot, men på fråga, vill du ha mina skattepengar eller inte, så gick det tillslut utan besvär. Och ja, ordet kärringjävel förekom.

 

Men nu är det dags för kyrkan att göra om det här med konfirmation, det måste finnas ett alternativ. Hur ska en tonåring veta om man vill viga sitt liv åt kristendomen? Konfirmationen är idag ett sätt för kyrkan att desperat värva medlemmar. Vore det inte bättre om man belyste världssvält, hur barn behandlas runt om i världen, fattigdomen i vårt egna land osv. osv. Försök i stället att få ungdomarna att engagera sig i, att tänka på andra människor, att bry sig om. Med andra ord –Älska din nästa som du älskar dig själv! Förklara budorden på ett sätt så barn förstår. Inte som budordet, du ska inga gudar hava jämte mig, punkt slut! Jävla snack!

 

Inom scouterna lyder första scoutlagen, - Du ska visa vördnad för gud och hans ord! Vad betyder det för 7-15 åringar? Det har dom ingen aning om, dom fattar inte innebörden av det. För ett antal år sedan ville Svenska scoutförbundet ändra på den första scoutlagen, den var för krånglig, Men då ställde Herr D sig upp på ett riksmöte och talade om för nötterna att det är väl för fan mitt jobb som scoutledare att förklara för barnen vad det betyder. DET var inte populärt, problemet var egentligen att det fanns inte så många vuxna som fattade heller, och det bevisar väl lite min tes om kyrkans makt och missbruk, ”det här ska du kunna som rinnande vatten och över huvud taget inte ifrågasätta”

 

Min syn på, du ska visa vördnad för gud och hans ord blir kortfattat som följer. Vem är då gud, Allah, Buddha, Oden, eller till och med Lucifer? Spelar väl ingen roll så länge det inte skadar någon, det i sin tur betyder ju att du ska respektera alla människor oavsett vad dom har för tro. Ta av dig mössan i kyrkan och spotta inte på kyrkogården. Låt troende vara troende och respektera deras beslut, precis som troende får respektera just mitt beslut. Sen finns det idioter inom all religion som är fanatiker och ställer till det för övriga inom samma religion. Extremister med fanatiska tolkningar av den heliga skrift och en övertygelse om att allt dom gör är rättfärdigat av den helige ande och gud, det är inget annat än idioter.

 

Jag brukar för det mesta leva efter devisen: Skäll inte på den som springer för du vet inte varför han har bråttom.

 

Herr Daarén!

 

2009 01 04

 

Det kan inte finnas en överviktig människa på denna jord!!!

 

Åtminstone inte om man får tro på all jävla reklam från detta förbannade TV-shop, (ursäkta alla svordomar i den meningen, men jag blir frustrerad). Det är Abb-grejer hit, block-grejer dit, elektriska prylar som gör underverk medans man jobbar.

 

Jamen, hia er nu för i alla grönskodda krokodiler!

 

Det kan inte finnas marknad för all smörja dom vräker ut, jo, naturligtvis, annars hade dom ju inte fortsatt. Samtidigt kan man bli lite fascinerad över hur lättpåverkad man ändå är av reklam, för vem vill inte ha en tvättbräda till sommaren. Men nu är det som det är, jag får gå och dra på min cylindertvättmaskin jag!! För att köpa en abb-grej det vägrar jag att göra.

 

Vem är det föresten som har bestämt att det är snyggt att vara på gränsen till anorektiker? Jag är rädd för att i grund och botten är det vi män som gör att kvinnor hela tiden måste vara perfekta. Jag är ledsen alla kvinnor, för alla mäns räkning kan jag bara säga FÖRLÅT!

 

Herr Daarén!

 

 

Tillbaka till toppen

 

 

 

 

 

Infoo.se - Den
officiella svenska webbkatalogen

Den officiella svenska webbkatalogen

 
Vandringstips
Vandringstips
Vandringstips m.m. för Idre, Särna, Grövelsjön.
Läs mer...
Fiskekort
Fiskekort
Vilka fiskekort behöver du i Idre, Särna, Grövelsjön? Information här.
Läs mer...
Att göra/uppleva
Att göra/uppleva
Tips på aktiviteter
och utflyktsmål.
Läs mer...
Väderlänkar m.m.
Väderlänkar m.m.
Lokala prognoser, snödjup m.m.
Läs mer...
Min blogg
Min blogg
Dagsanteckningar, tankar, debattinlägg...
Läs mer...
Plocka bär
Plocka bär
Det finns fina bärmarker i Särna, Idre, Grövelsjön.
Läs mer...
Alpint & längd
Alpint & längd
Liftöppettider, spår m.m.
Läs mer...

 

 

 

 

 

 

 

 

©2005 Jonas Gardsiö. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: 8 jan 2013.