Min nya Idreblogg

måndag, december 11, 2006

Ur led är vädret?

Jag längtar efter snö! Mycket snö! Det har börjat klia i Telemarksbenen. Även dottern har uttryckt att hon vill ha snö. Dessutom att hon ska göra en satsning på Telemark i vinter. Där har åtminstone den ene gudfadern något att bita i. Den andre är välkommen om han har vägarna förbi och kommer ihåg tekniken. Han är iofs välkommen även om han inte kommer ihåg någon teknik, den går att fräscha upp.

Vädret var det ja, vem ska man tro på? Staffan Heimersson har kloka synpunkter på vädret. Jag vill gärna att det ligger mycket sanning i det att vädret alltid har växlat. Annars hjälper det nog inte att bara köpa lågenergilampor. Man får nog ställa om mer än så!

Just nu får man trösta sig med att kylan är på väg tillbaka. Den här prognosen muntrar upp en strandsatt skidåkare: Vinterkylan på väg til helgen.

torsdag, december 07, 2006

Storstad vs vischan

I debatten kring Tre Toppar kan man bland motståndarna ana att det är storstadsperspektivet som lyser igenom när folk uttalar sig. Dåligt pålästa, överdrivna känslomässiga argument, inga förslag på alternativ annat än svävande om andra miljövänliga aktiviteter eller sommarturism och ingen förståelse för glesbygdsortens problem med fortlevnad.

Jag tror inte en enda av dessa naturivrare kommer ta bussen hit för att njuta av Städjans "form" och den kompakta tystnaden när nästan alla affärer är nedlagda och aktivitetsutbudet inskränker sig till bingo på ålderdomshemmet.

Samma storstadsattityd märker man av under vintern när gäster upplever skotern som det allra värsta som man kan råka se eller höra. "-Vi vill åka skidor någonstans där det absolut inte finns några skotrar".

Tänk om vi skulle vända på resonemanget och använda det på sommarsemestern. Gå in på turistbyrån i någon ort längs kusten och säga: -Jag vill bada någonstans där det absolut inte finns några motorbåtar!

tisdag, december 05, 2006

En skylt till


Ytterligare en repris från min gamla blogg nu när jag är inne på skyltar. Det här vägmärket står vid Strandskolan:

Stötte på det här vägmärket i morse. Undrar hur det ska tolkas? Parkering förbjuden för personalen???

måndag, december 04, 2006

Officelicenser

Microsoft har just nu ett bra erbjudande på licenser till Office 2003. Bl.a. kan man få 400:- tillbaka om man köper Office student- och lärarutgåva. Den innehåller Word, Excel, Outlook och PowerPoint. Kostar ca 1200-1300 och får installeras på tre datorer.

Enda haken är att den bara får köpas av studenter och lärare inom grundskolan, gymnasiet, högskolan och andra godkända utbildningsinstitut samt av föräldrar till studerande.

Om man hör till ovanstående grupp avgör man själv.

Svårtolkade skyltar:-)

Det här med skyltar är inte helt lätt. I trafiken stöter man ibland på rätt svårtolkade kombinationer.

Den här tråden från Freeride.se som jag fick tips om från Henkan via Annalina bjuder på några exempel från skidanläggningarnas underbara värld bl.a. Vad betyder den här skylten? Läs och njut!

Ta ett bord

En till repris från min gamla blogg, ämnet är fortfarande aktuellt:

Är det bara jag som retar mig på människor som på mat- och fikaställen låter kompisarna "ta ett bord" innan de fått beställa sin mat?

Okej att man vill ha någonstans att sitta när man äter. Men... i praktiken blir det ju så att de som sitter har inget att äta och de som har fått sin mat har ingenstans att sitta.

fredag, december 01, 2006

Börjat jobba igen

Jobbade första dagen sedan augusti idag. Gjorde väl inte succe direkt. Minst sagt ringrostig, ny lokal samt en del justeringar av rutiner jobbade inte till min fördel. När det tar över en timme att få ordning på kassan blir ingen glad.

Tur att det finns rutinerat folk som kan sortera upp i oredan när det är dags att gå hem för dagen.

Nya tag i morgon.

torsdag, november 30, 2006

Sätter punkt för bredbandsinstallation 1

Det trasslade en del innan bredbandet hos dottern var på plats. Jag bloggade om det i okt/nov i min gamla blogg.

Den 9:e nov var beställningen komplett och bredbandet i 100% körbart skick. Jag hade dock en liten misstanke om strul kvar...

Det dök upp nu. En faktura på tjänsten Säker Surf (antivirus och brandvägg) som ingår i bredbandsabonnemanget och alltså inte ska kosta något. Jag ringde Kundtjänst, väntetid 13 min, och fick tala med en trevlig person som sade att jag kunde riva fakturan.

Mitt eget byte av bredbandsleverantör här hemma är en egen historia. Efter div. funderande och kollande på priser så bestämde jag mig i oktober för att TDC skulle bli min nya leverantör av 8Mbit. I dag har jag 0,5 och det nya abonnemanget är 100:- billigare per månad.

Jag beställde via deras hemsida och skickade samtidigt in en fullmakt så de kunde säga upp mitt gamla abonnemang. Den fullmakten lyckades de aldrig hålla reda på så de bad mig skicka in en ny när det gått några veckor. Jag gjorde så.

Efter en vecka ringde de upp mig och meddelade att fullmakten var framme och att de nu började om från början. Idag har jag fått besked att de levererar den 22 feb 2007 så det verkar funka den här gången.

onsdag, november 29, 2006

Bloggrepriser

Jag kör en serie repriser från min "gamla blogg". Det är ett antal inlägg som aldrig blivit kommenterade men som jag tycker ska få en ny chans.

Det första kommer här den är skriven av Benny Haag, han var f.ö. i Särna häromdagen och pratade om ämnet.

Läste en intressant krönika "Dom försöker lura oss" om alkohol på Prevents hemsida. Den fick mig att tänka i följande banor kring alkohol: Jag tycker att debatten om alkoholens vara eller inte vara i vanliga butiker kontra Systembolag har spårat ur.

Jag hör och ser ganska ofta synpunkten att Systembolaget bör läggas ned och att vi ska få handla vårt dricka i ICA-butiken eller på Konsum. Jag håller inte med där. Mest för att jag är övertygad om att sortimentet i butikerna här i Idre skulle bli minst sagt spartanskt i jämförelse med det man med lite framförhållning kan få tag på hos Systemet.

Priserna är åt helvete för höga tycker en del. Kan hålla med om det. Samtidigt som jag kan tycka att det är konstigt att en liter starköl ska vara billigare än en liter mjölk om man köper ölen i Tyskland. Det är kanske så att det inte är Sveriges alkoholskatt som är för hög utan "utlandets" som är för låg?